fbpx
Сите новости на едно место

Медија центар

Последни информации за КОВИД-19 и мерките за спречување на ширењето на Владата.

Последни известувања

Во последните 24 часа регистрирани се 163 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 314.018 – Оздравени се 110 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Во последните 24 часа регистрирани се 163 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 314.018 – Оздравени се 110 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 922 тестови, а регистрирани се 163 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 85, Охрид – 15, Битола – 12, Прилеп и Велес – по 9, Куманово – 8,...

Регистрирани се 148 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица со  изнесува 313.856 – Оздравени се 45 пациенти – Пријавено е едно починато лице

Регистрирани се 148 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица со изнесува 313.856 – Оздравени се 45 пациенти – Пријавено е едно починато лице

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.261 тестови, а регистрирани се 148 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 93, Битола – 11, Куманово – 9, Прилеп – 6, Кавадарци и Кочани – по...

Најнова прес-конференција

Премиерот Заев, еврокомесарот Вархеји и австриската министерка Едштадлер на заедничка прес-конференција: Денешниот ден е израз на солидарност и заедништво, а со вакцините од ЕУ и масовната вакцинација се олеснува товарот врз здравствениот систем

Премиерот Заев, еврокомесарот Вархеји и австриската министерка Едштадлер на заедничка прес-конференција: Денешниот ден е израз на солидарност и заедништво, а со вакцините од ЕУ и масовната вакцинација се олеснува товарот врз здравствениот систем

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, придружуван од министерот за здравство Венко Филипче, денеска, заедно со комесарот за соседство и проширување на Европската Унија Оливер Вархеји и сојузната австриска министерка за Европа и Устав,...

Доколку сакате да поставите новинарско прашање до институциите, кликнете на копчето, поставете го вашето прашање и ќе добиете одговор во најкратко можно време.

Најнови статистики

Погледни детални статистики на линкот:

r

Како да се заштитиш?

s

Правилна самоизолација

Преземете ја „Koronavirus MK“ апликацијата и добивајте ги сите последни информации и известувања директно на вашиот мобилен телефон или таблет. 

Get it on Google Play

Сите вести

Денес се регистрирани 75 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.748 – Оздравени се 60 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Денес се регистрирани 75 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.748 – Оздравени се 60 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 937 тестови, а регистрирани се 75 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 61, Битола – 6, Кочани – 2, Прилеп, Тетово, Кавадарци, Штип, Кичево и...

Денес се регистрирани 66 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.673 – Оздравени се 115 пациенти – Нема пријавени починати лица

Денес се регистрирани 66 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.673 – Оздравени се 115 пациенти – Нема пријавени починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 983 тестови, а регистрирани се 66 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 50, Битола и Охрид – по 5, Македонски Брод – 2, Прилеп , Кавадарци,...

Во последните 3 дена регистрирани се 69 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.607 – Оздравени се 85 пациенти – Нема пријавено починати лица

Во последните 3 дена регистрирани се 69 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.607 – Оздравени се 85 пациенти – Нема пријавено починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 10.06 до 12.06.2022): Направени се 1.640 тестови, а регистрирани се 69 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 53, Битола и Тетово – по 3, Дебар – 2,...

Регистрирани се 65 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица со  изнесува 312.538 – Оздравени се 78 пациенти – Пријавени се 3 починати лица

Регистрирани се 65 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица со изнесува 312.538 – Оздравени се 78 пациенти – Пријавени се 3 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.090 тестови, а регистрирани се 65 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 41, Битола – 9, Кавадарци, Охрид, Штип и Неготино – по 2, Куманово,...

Денес се регистрирани 55 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.473 – Оздравени се 61 пациенти – Нема пријавено починати лица изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 55 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.473 – Оздравени се 61 пациенти – Нема пријавено починати лица изминативе 24 часа

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.002 тестови, а регистрирани се 55 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 39, Битола – 4, Гостивар–3, Куманово и Штип – по 2, Прилеп, Велес,...

Денес се регистрирани 73 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.418 – Оздравени се 66 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Денес се регистрирани 73 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.418 – Оздравени се 66 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.194 тестови, а регистрирани се 73 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 45, Битола – 9, Охрид и Кочани – по 4, Кавадарци – 3, Тетово – 2,...

Денес се регистрирани 53 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.345 – Оздравени се 94 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Денес се регистрирани 53 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.345 – Оздравени се 94 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.185 тестови, а регистрирани се 53 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 38, Битола – 6, Куманово – 2, Тетово, Охрид, Штип, Струмица,...

Денес се регистрирани 135 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.292 – Оздравени се 164 пациенти – Нема пријавени починати лица

Денес се регистрирани 135 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.292 – Оздравени се 164 пациенти – Нема пријавени починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 03.06 до 05.06.2022): Направени се 2.257 тестови, а регистрирани се 135 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 93, Битола и Кавадарци – по 8, Прилеп,...

Регистрирани се 72 нови позитивни случаи на КОВИД-19 –  Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.157 – Оздравени се 54 пациенти – Пријавени се две починати лица

Регистрирани се 72 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.157 – Оздравени се 54 пациенти – Пријавени се две починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.124 тестови, а регистрирани се 72 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 53, Битола – 8, Тетово, Охрид и Берово – по 2, Куманово, Прилеп,...

Регистрирани се 75 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.097 – Оздравени се 88 пациенти – Пријавено е едно починато лице

Регистрирани се 75 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.097 – Оздравени се 88 пациенти – Пријавено е едно починато лице

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.112 тестови, а регистрирани се 75 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 52, Битола – 8, Берово – 4, Велес – 3, Охрид – 2, Прилеп, Тетово,...

Регистрирани се 87 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.022 – Оздравен е 141 пациент – Пријавени се 3 починати лица

Регистрирани се 87 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 312.022 – Оздравен е 141 пациент – Пријавени се 3 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.384 тестови, а регистрирани се 87 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 54, Охрид – 9, Битола – 8, Прилеп и Берово – по 3, Велес, Штип и...

Регистрирани се 85 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 311.936 – Оздравени се 48 пациенти – Не се пријавени починати лица

Регистрирани се 85 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 311.936 – Оздравени се 48 пациенти – Не се пријавени починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.334 тестови, а регистрирани се 85 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 60, Битола - 7, Охрид – 4, Неготино – 3, Тетово, Кавадарци и Кочани...

Чувствувате симптоми?

Јавете се веднаш кај вашиот матичен лекар или во најблискиот центар за јавно здравје.

0800 002 03

Национален call центар за информирање