fbpx
Вчера се аплицирани 9.213 вакцини

Вчера се аплицирани 9.213 вакцини

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува, а досега бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 662.372 граѓани. На вакциналните пунктови во државата...

Вчера се аплицирани 14.084 вакцини

Вчера се аплицирани 14.084 вакцини

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува, а досега бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 492.662 граѓани. На вакциналните пунктови во државата...

Министерството за здравство ги повикува граѓаните масовно да се вакцинираат

Министерството за здравство ги повикува граѓаните масовно да се вакцинираат

Вакцинацијата е единствен начин да се спречи ширењето на делта сојот во земјава, а со тоа де се спречи и евентуален нов силен бран на вирусот. По детектирањето на 7 пациенти кај кои е утврдено присуство на индиската варијанта, се испостави дека истите не биле...

Вчера се аплицирани 14.818 вакцини

Вчера се аплицирани 14.818 вакцини

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува, а досега бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 491.363 граѓани. На вакциналните пунктови во државата...

Од 12 јули вакцинација и без закажан термин

Од 12 јули вакцинација и без закажан термин

Министерството за здравство ја информира јавноста дека почнувајќи од 12 јули вакцинацијата на граѓаните ќе се одвива во постоечките вакцинални пунктови од здравствените домови и болниците во државата, а во спортските сали ќе се одвива масовна ревакцинација....

Започна вакцинацијата со „Синовак“

Започна вакцинацијата со „Синовак“

Во вакциналните пунктови низ државата од денеска почна да се аплицира вакцината на кинескиот производител „Синовак“, откако истата ги помина сите потребни законски процедури. Вакцинацијата со „Синовак“ се одвива скоро во цела држава, освен во Скопје и Битола, каде...

Вчера се аплицирани 12.994 вакцини

Вчера се аплицирани 12.994 вакцини

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува, а досега бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 469.212 граѓани. На вакциналните пунктови во државата...

Изготвен е сертификат за прележан КОВИД-19

Изготвен е сертификат за прележан КОВИД-19

Министерството за здравство информира дека во Националниот систем Мој Термин е воведена можноста за издавање на сертификат за прележан КОВИД-19. Сертификатот се издава за сите лица кои во последните 9 месеци биле позитивни на Sars-Cov-2 и се регистрирани како...

Вчера се аплицирани 13.628 вакцини

Вчера се аплицирани 13.628 вакцини

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува, а досега бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 466.451 граѓани. На вакциналните пунктови во државата...

На средината од месец јули ќе започне теренската вакцинација

На средината од месец јули ќе започне теренската вакцинација

На денешната Трибина на тема „Вакцинација и предизвици со КОВИД-19“ на која учествуваа министерот за здравство д-р Венко Филипче, претседателката на Националниот комитет за имунизација проф. д-р Александра Грозданова, проф. д-р Драган Даниловски епидемиолог и проф....

Пристигнаа 500.000 вакцини од производителот Синовак

Пристигнаа 500.000 вакцини од производителот Синовак

Денеска на скопскиот аеродром пристигнаа 500.000 вакцини што ги купивме од производителот Синовак. Вакцините ќе бидат соодветно складирани во Поликлиниката „Јане Сандански“ и на Институтот за судска медицина каде што има доволно капацитет да се сместат во ладните соби...

Вчера се аплицирани 8.792 вакцини

Вчера се аплицирани 8.792 вакцини

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува, а досега бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 462.211 граѓани.  На вакциналните...

Чувствувате симптоми?

Јавете се веднаш кај вашиот матичен лекар или во најблискиот центар за јавно здравје.

0800 002 03

Национален call центар за информирање

ИЈЗ Скопје

ЦЈЗ Велес

ПЕ Гостивар

ЗД Скопје

ЦЈЗ Кочани

ПЕ Гевгелија

ЦЈЗ Скопје

ЦЈЗ Куманово

ЦЈЗ Битола

ЦЈЗ Охрид

ЦЈЗ Тетово

ЦЈЗ Прилеп

ЦЈЗ Штип

ЦЈЗ Струмица