fbpx
Денес се регистрирани 262 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 305.979 – Оздравени се 326 пациенти – Пријавено е  1 починато лице изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 262 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 305.979 – Оздравени се 326 пациенти – Пријавено е 1 починато лице изминативе 24 часа

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 2.225 тестови, а регистрирани се 262 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 138, Битола – 25, Кавадарци – 17, Охрид – 15, , Прилеп - 11,...

Денес се регистрирани 294 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица со  изнесува 305.717- Оздравени се 235 пациенти – Пријавени се 6 починати лица

Денес се регистрирани 294 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица со изнесува 305.717- Оздравени се 235 пациенти – Пријавени се 6 починати лица

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 2.430 тестови, а регистрирани се 294 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 149, Битола – 36, Прилеп – 20, Кавадарци – 17, Велес – 11, Охрид –...

Денес се регистрирани 310 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 305.423 – Оздравени се 355 пациенти – Пријавени се 6 починати лица изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 310 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 305.423 – Оздравени се 355 пациенти – Пријавени се 6 починати лица изминативе 24 часа

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 2.776 тестови, а регистрирани се 310 нови случаи на КОВИД-19:Скопје – 180, Битола – 29, Прилеп – 21, Охрид – 14, Куманово – 10,...

Денес се регистрирани 48 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лиЦА изнесува 305.114 – Оздравени  се 253 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Денес се регистрирани 48 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лиЦА изнесува 305.114 – Оздравени се 253 пациенти – Пријавени се 2 починати лица

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 1.192 тестови, а регистрирани се 48 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 42, Кавадарци – 3, Гостивар – 2 и Прилеп - 1 Од вкупниот број на...

Денес се регистрирани 188 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 305.066 – Оздравени  се 119 пациенти – Пријавени се 3 починати лица

Денес се регистрирани 188 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 305.066 – Оздравени се 119 пациенти – Пријавени се 3 починати лица

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 2.245 тестови, а регистрирани се 188 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 123, Битола – 18, Кавадарци – 10, Прилеп – 6, Куманово – 5, Штип и...

Денес се регистрирани 232 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 304.878 – Оздравен е 221 пациент – Пријавени се 6 починати лица

Денес се регистрирани 232 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 304.878 – Оздравен е 221 пациент – Пријавени се 6 починати лица

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 2.787 тестови, а регистрирани се 232 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 139, Битола – 19, Кавадарци – 14, Охрид – 10, Прилеп – 8, Кичево –...

Координативен кризен штаб: Усвоен предлогот за укинување на обврската за носење маски во основните училишта

Координативен кризен штаб: Усвоен предлогот за укинување на обврската за носење маски во основните училишта

Главниот координативен кризен штаб за справување со КОВИД-19 (ГККШ) на денешната седница одлучи да ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести и на Владата да ѝ предложи измена на одлуката со која учениците во основните училишта да посетуваат настава без...

Денес се регистрирани 322 нови позитивни случаи на КОВИД-19- Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 304.648 – Оздравени се 308 пациенти-Пријавени се 6 починати лица

Денес се регистрирани 322 нови позитивни случаи на КОВИД-19- Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 304.648 – Оздравени се 308 пациенти-Пријавени се 6 починати лица

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 2.246 тестови, а регистрирани се 322 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 178, Битола – 31, Кавадарци – 19, Велес – 17, Куманово – 12,...

Денес се регистрирани 281 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 304.326 – Оздравени се 285 пациенти – Пријавени се 3 починати лица изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 281 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 304.326 – Оздравени се 285 пациенти – Пријавени се 3 починати лица изминативе 24 часа

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 2.275 тестови, а регистрирани се 281 нов случај на КОВИД-19: Скопје – 169, Битола – 24, Кавадарци – 13, Прилеп – 11, Куманово и Охрид –...

Денес се регистрирани 319 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 304.047 – Оздравени се 258 пациенти – Пријавено е 1 починато лице изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 319 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 304.047 – Оздравени се 258 пациенти – Пријавено е 1 починато лице изминативе 24 часа

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 2.720 тестови, а регистрирани се 319 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 184, Битола – 25, Кавадарци – 23, Куманово – 14, Прилеп – 11,...

Денес се регистрирани 310 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 303.728 – Оздравени се 284 пациенти – Пријавени се 3 починати лица изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 310 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 303.728 – Оздравени се 284 пациенти – Пријавени се 3 починати лица изминативе 24 часа

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 2.609 тестови, а регистрирани се 310 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 199, Битола – 19, Куманово – 15, Кавадарци – 13, Прилеп – 9, Охрид...

Караванот за информирање и вакцинација против КОВИД-19 почна од Шуто Оризари, опфатени се 14 локални заедници

Караванот за информирање и вакцинација против КОВИД-19 почна од Шуто Оризари, опфатени се 14 локални заедници

Министерот за здравство Беким Сали, амбасадорката на САД Кејт Брнз, претставници од СЗО и претставничката на УНИЦЕФ Патриција ДиЏовани ја посетија првата од 14-те локални заедници каде што ќе помине караванот за вакцинација против КОВИД-19 во следните две недели....

Чувствувате симптоми?

Јавете се веднаш кај вашиот матичен лекар или во најблискиот центар за јавно здравје.

0800 002 03

Национален call центар за информирање

ИЈЗ Скопје

ЦЈЗ Велес

ПЕ Гостивар

ЗД Скопје

ЦЈЗ Кочани

ПЕ Гевгелија

ЦЈЗ Скопје

ЦЈЗ Куманово

ЦЈЗ Битола

ЦЈЗ Охрид

ЦЈЗ Тетово

ЦЈЗ Прилеп

ЦЈЗ Штип

ЦЈЗ Струмица