fbpx
Владата ги укина одлуките за задолжителни сертификати или потврди за имунизација или прележаност од КОВИД-19 при влез во земјата

Владата ги укина одлуките за задолжителни сертификати или потврди за имунизација или прележаност од КОВИД-19 при влез во земјата

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница донесе одлука да ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести и предлогот на Главниот координативен штаб, со која престанува да важи обврската на домашните и странските државјани кои влегуваат во...

Денес се регистрирани 133 нов позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.752 – Оздравени се 156 пациенти – Пријавено е едно починато лице изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 133 нов позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.752 – Оздравени се 156 пациенти – Пријавено е едно починато лице изминативе 24 часа

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.833 тестови, а регистрирани се 133 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 78, Битола – 16, Велес – 14, Тетово – 6, Прилеп и Охрид – по 3,...

Денес се регистрирани 18 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.620 – Оздравени се 231 пациенти – Пријавено едно починато лице изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 18 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.620 – Оздравени се 231 пациенти – Пријавено едно починато лице изминативе 24 часа

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 684 тестови, а регистрирани се 18 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 16 и Битола – 2. Од вкупниот број на позитивни (18), регистрираниа е...

Денес се регистрирани 89 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.605 – Оздравени се 55 пациенти – Нема пријавени починати лица изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 89 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.605 – Оздравени се 55 пациенти – Нема пријавени починати лица изминативе 24 часа

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.649 тестови, а регистрирани се 89 нови случаи на КОВИД-19:Скопје – 46, Битола – 14, Прилеп – 11, Тетово, Струмица и Неготино – по 3,...

Денес се регистрирани 126 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.516 – Оздравени се 152 пациенти – Нема пријавени починати лица изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 126 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.516 – Оздравени се 152 пациенти – Нема пријавени починати лица изминативе 24 часа

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 2.152 тестови, а регистрирани се 126 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 55, Битола – 23, Велес – 9, Кавадарци – 6, Прилеп – 5, Гостивар –...

Денес се регистрирани 96 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.390 – Оздравени се 177 пациенти – Нема пријавени починати лица изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 96 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.390 – Оздравени се 177 пациенти – Нема пријавени починати лица изминативе 24 часа

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.688 тестови, а регистрирани се 96 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 55, Битола – 17, Штип – 4, Прилеп и Кавадарци – по 3, Велес,...

Денес се регистрирани 142 нови позитивни случаи на КОВИД-19 –  Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.294 – Оздравени се 198 пациенти – Пријавени се 4 починати лица

Денес се регистрирани 142 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.294 – Оздравени се 198 пациенти – Пријавени се 4 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.997 тестови, а регистрирани се 142 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 77, Битола – 22, Кавадарци, Гостивар и Струмица – по 5, Струга –...

Денес се регистрирани 185 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.152 – Оздравени се 124 пациенти – Нема пријавени починати лица

Денес се регистрирани 185 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 308.152 – Оздравени се 124 пациенти – Нема пријавени починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 2.216 тестови, а регистрирани се 185 нови случаи на КОВИД-19:Скопје – 114, Битола – 29, Кавадарци – 9, Прилеп, Велес, и Штип – по 4,...

Од 37-та седница на Владата: Укинато носењето маски во затворени простори

Од 37-та седница на Владата: Укинато носењето маски во затворени простори

Владата на Република Северна Македонија на 37-та седница ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести (КЗБ) утврдени од страна на Главниот координативен кризен штаб (ГККШ). Според овие препораки, Владата го укина задолжителното носење на заштитни маски во...

Денес се регистрирани 150 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 307.967 – Оздравени се 246 пациенти – Пријавени се 4 починати лица изминативе 24 часа

Денес се регистрирани 150 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 307.967 – Оздравени се 246 пациенти – Пријавени се 4 починати лица изминативе 24 часа

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 2.290 тестови, а регистрирани се 150 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 84, Битола – 23, Прилеп – 9, Охрид – 5, Куманово и Гостивар – по...

Денес се регистрирани 23 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 307.817 – Оздравени се 190 пациенти – Пријавено се 1 починато лице

Денес се регистрирани 23 нови позитивни случаи на КОВИД-19 – Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 307.817 – Оздравени се 190 пациенти – Пријавено се 1 починато лице

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 953 тестови, а регистрирани се 23 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 19, Прилеп – 2, Гостивар и Свети Николе – по 1. Од вкупниот број на...

Денес се регистрирани 142 нови позитивни случаи на КОВИД-19 З Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 307.796 – Оздравени се 105 пациенти – Пријавени се 7 починати лица

Денес се регистрирани 142 нови позитивни случаи на КОВИД-19 З Вкупната бројка на дијагностицирани лица изнесува 307.796 – Оздравени се 105 пациенти – Пријавени се 7 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 2.046 тестови, а регистрирани се 142 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 79, Битола – 26, Прилеп и Охрид – по 7, Кавадарци, Велес и Кичево...

Чувствувате симптоми?

Јавете се веднаш кај вашиот матичен лекар или во најблискиот центар за јавно здравје.

0800 002 03

Национален call центар за информирање

ИЈЗ Скопје

ЦЈЗ Велес

ПЕ Гостивар

ЗД Скопје

ЦЈЗ Кочани

ПЕ Гевгелија

ЦЈЗ Скопје

ЦЈЗ Куманово

ЦЈЗ Битола

ЦЈЗ Охрид

ЦЈЗ Тетово

ЦЈЗ Прилеп

ЦЈЗ Штип

ЦЈЗ Струмица