fbpx
Прес-видеосесија КОВИД-19: Сите да ги почитуваат мерките за заштита од коронавирус, на тој начин во мај ќе може да се олеснат рестрикциите

Прес-видеосесија КОВИД-19: Сите да ги почитуваат мерките за заштита од коронавирус, на тој начин во мај ќе може да се олеснат рестрикциите

https://youtu.be/GoK6hU3pKUQ Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски, заменичката на претседателот на Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска, заменикот на претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар...

Филипче: Поучени од искуствата на другите земји направивме успешен модел на домашно лекување за лесните случаи со кој го заштитивме здравствениот систем

Филипче: Поучени од искуствата на другите земји направивме успешен модел на домашно лекување за лесните случаи со кој го заштитивме здравствениот систем

https://youtu.be/NoDxic43NcA Во денешната емисија, „Ковид -19 - Прашања и одговори: Сѐ за коронавирусот“, зборуваа министерот за здравство доц.др Венко Филипче, заменик министерот за здравство др. Арменд Арслани и епидемиолозите од Институтот за јавно здравје др....

Лицата со попреченост не треба да вадат дозвола за движење, со себе да носат наод

Лицата со попреченост не треба да вадат дозвола за движење, со себе да носат наод

https://youtu.be/zWOFw_itHWE На актуелни прашања за социјалните мерки што ги донесе Владата на Република Северна Македонија, во рамки на серијата информативни видеосесии „КОВИД-19, прашања и одговори“, вчера одговараа заменик министерот за труд и социјална политика,...

Работниците да не потпишуваат спогодбен отказ од работа за да можат да користат парична помош во случај на невработеност

Работниците да не потпишуваат спогодбен отказ од работа за да можат да користат парична помош во случај на невработеност

https://youtu.be/zWOFw_itHWE Серијата информативни видеосесии со наслов „КОВИД-19, прашања и одговори“, во чии рамки се одговараат актуелни прашања поврзани со здравствено-економската криза предизвикана од коронавирусот КОВИД-19 во земјата, денеска продолжи со прашања...

Стручните лица порачуваат: Физичкото дистанцирање не треба да го попречи социјалното дружење, а квалитетното време во оваа ситуација да го искористиме за меѓусебна поддршка и охрабрување

Стручните лица порачуваат: Физичкото дистанцирање не треба да го попречи социјалното дружење, а квалитетното време во оваа ситуација да го искористиме за меѓусебна поддршка и охрабрување

На каналите на социјалните мрежи за комуникација со граѓаните на теми за справување со последиците од коронавирусот, денеска беше стримувана информативната видеосесија која ја опфати темата за психолошката поддршка за граѓаните на кои тоа им е потребно, а која...

Чувствувате симптоми?

Јавете се веднаш кај вашиот матичен лекар или во најблискиот центар за јавно здравје.

0800 002 03

Национален call центар за информирање

ИЈЗ Скопје

ЦЈЗ Велес

ПЕ Гостивар

ЗД Скопје

ЦЈЗ Кочани

ПЕ Гевгелија

ЦЈЗ Скопје

ЦЈЗ Куманово

ЦЈЗ Битола

ЦЈЗ Охрид

ЦЈЗ Тетово

ЦЈЗ Прилеп

ЦЈЗ Штип

ЦЈЗ Струмица