fbpx

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Објавено на: 27.05.2020 | 11:05
Категории: Featured | Njoftime | Njoftime

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Ky vendim është miratuar në bazë të analizës së detajuar për periudhën e deritanishme tremujore, që kur u diagnostifikua rasti i parë me virusin korona në vend. Konkluzioni është se në mënyrë adekuate janë duke u respektuar rekomandimet dhe algoritmet të Komisionit për Sëmundje Infektive, me ç’rast masat e ndërmarra dhanë rezultate të caktuara.

Një prej faktorëve për zbutjen e masave restriktive është numri i ulët i të infektuarve, të vdekshmërisë dhe të proporcionit ndërmjet personave të vdekur dhe personave të sëmurë nga e njëjta sëmundje, që i ndjek trendet evropiane dhe botërore. Në raport me rastet e regjistruara të COVID-19, ato kontrollohen edhe në komunikim të vazhdueshëm me stafin mjekësor. Për momentin, 50% nga kapacitetet e institucioneve spitalore janë të mbushura. Ka numër të mjaftueshëm të shtretërve, pajisjes mbrojtëse, si dhe aparateve respiratore.

Por, qytetarët duhet që tërësisht t’i respektojnë masat dhe rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë për mbrojtje nga ky virus edhe krahas zbutjes së masave restriktive.

Nevojitet mbajtja e obligueshme e pajisjes mbrojtëse, larja e shpeshtë dhe dezinfektimi i duarve, si dhe mbajtja e distancës fizike të nevojshme prej 1.5 deri në 2 metra. Vetëm duke respektuar këto masave, ne mund të mbrojmë shëndetin tonë dhe shëndetin e të afërmve. Nga të gjithë ne varet përballja me virusin korona.

Последна прес-конференција

Последна седница

Nga mbledhja e 69-të e Qeverisë: Me dekret mundësohet që edhe spitalet private të shtrojnë dhe t’u ofrojnë përkujdesje dhe terapi të sëmurëve nga KOVID – 19; Hapen të gjithë kalimet kufitare me zbatim të masave aktive

Nga mbledhja e 69-të e Qeverisë: Me dekret mundësohet që edhe spitalet private të shtrojnë dhe t’u ofrojnë përkujdesje dhe terapi të sëmurëve nga KOVID – 19; Hapen të gjithë kalimet kufitare me zbatim të masave aktive

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e sotme të 69-të e plotësoi Dekretin me fuqi ligjore për zbatimin e Ligjit për mbrojtje shëndetësore gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, në përputhje me të cilin tani edhe institucionet shëndetësore private, në...

w

Како се шири вирусот?

Како да се заштитам?

Преземете ја „Koronavirus MK“ апликацијата и добивајте ги сите последни информации и известувања директно на вашиот мобилен телефон или таблет. 

Get it on Google Play

Останати вести

Filipçe: 14% të rasteve aktive janë hospitalizuar, 86% janë asimptomatik apo pacientë me pasqyrë më të lehtë klinike, 76% e pacientëve të vdekur janë me më shumë sëmundje kronike

Filipçe: 14% të rasteve aktive janë hospitalizuar, 86% janë asimptomatik apo pacientë me pasqyrë më të lehtë klinike, 76% e pacientëve të vdekur janë me më shumë sëmundje kronike

https://youtu.be/VsIDn7OBYYk Ministri i Shëndetësisë, dr. Venko Filipçe, në konferencën për shtyp informoi se sipas të dhënave nga historia e sëmundjes, përqindja më e madhe e pacientëve të vdekur nga COVID-19, janë pacientë të cilët kanë pasur sëmundje kronike...

Nga mbledhja e 68-të e Qeverisë: U miratua Dekreti me fuqi ligjore për çështje të lidhura me zgjedhjen e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut më 15 korrik të vitit 2020

Nga mbledhja e 68-të e Qeverisë: U miratua Dekreti me fuqi ligjore për çështje të lidhura me zgjedhjen e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut më 15 korrik të vitit 2020

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në mbledhjen e mbajtur dje, e miratoi Dekretin me fuqi ligjore për çështje të lidhura me zgjedhjet e deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në 15 korrik 2020. Në Nenin 1 të këtij Dekreti thuhet se me...