fbpx

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Објавено на: 27.05.2020 | 11:05
Категории: Featured | Njoftime | Njoftime

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Ky vendim është miratuar në bazë të analizës së detajuar për periudhën e deritanishme tremujore, që kur u diagnostifikua rasti i parë me virusin korona në vend. Konkluzioni është se në mënyrë adekuate janë duke u respektuar rekomandimet dhe algoritmet të Komisionit për Sëmundje Infektive, me ç’rast masat e ndërmarra dhanë rezultate të caktuara.

Një prej faktorëve për zbutjen e masave restriktive është numri i ulët i të infektuarve, të vdekshmërisë dhe të proporcionit ndërmjet personave të vdekur dhe personave të sëmurë nga e njëjta sëmundje, që i ndjek trendet evropiane dhe botërore. Në raport me rastet e regjistruara të COVID-19, ato kontrollohen edhe në komunikim të vazhdueshëm me stafin mjekësor. Për momentin, 50% nga kapacitetet e institucioneve spitalore janë të mbushura. Ka numër të mjaftueshëm të shtretërve, pajisjes mbrojtëse, si dhe aparateve respiratore.

Por, qytetarët duhet që tërësisht t’i respektojnë masat dhe rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë për mbrojtje nga ky virus edhe krahas zbutjes së masave restriktive.

Nevojitet mbajtja e obligueshme e pajisjes mbrojtëse, larja e shpeshtë dhe dezinfektimi i duarve, si dhe mbajtja e distancës fizike të nevojshme prej 1.5 deri në 2 metra. Vetëm duke respektuar këto masave, ne mund të mbrojmë shëndetin tonë dhe shëndetin e të afërmve. Nga të gjithë ne varet përballja me virusin korona.

Последна прес-конференција

Последна седница

w

Како се шири вирусот?

Како да се заштитам?

Преземете ја „Koronavirus MK“ апликацијата и добивајте ги сите последни информации и известувања директно на вашиот мобилен телефон или таблет. 

Get it on Google Play

blank

Останати вести

Të gjitha aktivitetet pas vendimit të Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor për periudhën nga 13.06.2020 deri në 25.06.2020 të qershorit të këtij viti për persona nën mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim shtëpiak dhe persona në karantinë shtetëror

Të gjitha aktivitetet pas vendimit të Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor për periudhën nga 13.06.2020 deri në 25.06.2020 të qershorit të këtij viti për persona nën mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim shtëpiak dhe persona në karantinë shtetëror

Shtabi kryesor koordinues i krizës, ka dorëzuar kërkesë deri te Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor lidhur me pezullimin e vlefshmërisë së vendimeve të lëshuara për izolim shtëpiak për personat që janë kthyer në Republikën e Maqedonisë së Veriut me test PCR...