fbpx

Procedura e ngritur e Gjykatës Kushtetuese për pagat e funksionarëve, gjykatësve dhe prokurorëve drejtpërdrejt dëmton sigurimin e mjeteve për përballje me Kovid-19

Објавено на: 29.04.2020 | 11:04
Категории: Kumtesat

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut konsideron se procedura e ngritur nga Gjykata Kushtetuese për anulimin e Dekretit për uljen e pagave të 2.060 zyrtarëve, deputetëve, gjyqtarëve, prokurorëve dhe drejtorëve të pagës minimale prej 14.500 denarëve për muajin prill dhe maj, dëmton drejtpërdrejt solidaritetin në vendin tonë.

Me këtë vendim, Gjykata Kushtetuese direkt pengon sigurimin e rreth 240 milion denarëve në Buxhetin e RMV për masat për përballje me KOVID-19.

Qeveria, shpreh zhgënjim për vendimin e këtillë skandaloz, i cili e kërcënon luftën me koronavirusin.

Последна прес-конференција

Последна седница

w

Како се шири вирусот?

Како да се заштитам?

Преземете ја „Koronavirus MK“ апликацијата и добивајте ги сите последни информации и известувања директно на вашиот мобилен телефон или таблет. 

Get it on Google Play

blank

Останати вести

Bekteshi: 20 milion euro ndihmë financiare për kompanitë në sektorin e prodhimit, tregtisë dhe IT sektorit për investime të reja dhe pushtimin e tregjeve të reja

Bekteshi: 20 milion euro ndihmë financiare për kompanitë në sektorin e prodhimit, tregtisë dhe IT sektorit për investime të reja dhe pushtimin e tregjeve të reja

https://youtu.be/M0wIoNyM7yU Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi gjatë konferencës së sotme për shtyp në Qeveri informoi për Dekretin me fuqi ligji për mbështetje financiare për të përforcuar konkurrencën e subjekteve afariste në periudhën post Covid -19 e cila u...