fbpx

TË RIKUPERUAR 53 PACIENTË , JANË REGJISTRUAR 13 RASTE TË REJA – NUMRI I PËRGJITHSHËME I RASTEVE TË DIAGNOSTIKUAR ËSHTË 1399 ,NDËRRUAN JETË 4 PACIENTË

Објавено на: 28.04.2020 | 15:04
Категории: Njoftime

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistron 53 pacientë të rikuperuar nga Covid-19. Sipas qyteteve: Shkup-25, Kumanovë-13, Prilep-5, Strugë-1, Manastir-4, Ohër-1 dhe Koçanë-4.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, ndërruan jetë dy pacientë , një paciente 58-vjeçare nga Zhelina (Tetovë) e cila u hospitalizua në klinikë më 21 Prill me një formë të rëndë të sëmundjes dhe një paciente 81-vjeçare nga Kumanova e cila është trajtuar në klinikë që nga 15 Prilli. Të dy pacientet vuanin nga shtypja e lartë e gjakut.

Në spitalin “8 Shtator” ndërroi jetë një pacientë 47 vjeçar nga Kumanova, i cili është trajtuar në spital që nga 3 Prill me një gjendje të rëndë dhe për një kohë të gjatë ka qenë i lidhur me pajisje për frymëmarrje-respirator. Ndërroi jetë edhe një pacient nga Manastiri i cili është trajtuar në spitalin e Manastirit. Pacienti ishte 66 vjeçar dhe në gjendje të rëndë të përgjithshme, me anomali të zemrës dhe cirrozë.

Gjatë 24 oreve të kaluara, janë kryer 289 testime, dhe janë konfirmuar 13 raste të reja të COVID-19, në: Shkup-4, Kumanovë-5, Prilep-2 dhe Tetovë-2. Kështu numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me Covid-19 është 1399 dhe shpërndarja e fundit sipas qyteteve është si më poshtë:• Shkup – 475.

Kumanovë – 376.

Dibër – 51.

Shipi-34

Prilep –143.

Tetovë – 75

Strugë – 64

Veles – 66

Manastir –19

Ohër –15.

Kavadar – 5

Gostivar –15.

Gjevgjeli – 4

Strumicë – 2.

Kriva Palankë-5

Radovish – 4

Krushevë – 3

Kocanë – 28

Probishtip – 2.

Kërçovë – 2

Negotinë -4

Demir Hisar – 1

Makedonski Brod-2

Pehçevë- 1.

Valandovë -1

Vinicë – 2

289 testet e kryera janë përmes: IPSH-së-226, Fakultetit të Veterinarisë- 9, Avicena – 12, Biotek- 0, Filip i Dytë (Zhan Mitrev)–0, Sistina me metodë PCR – 38 dhe MANU-4. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 15.409 teste për Covid-19.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, është pranuar 1 pacient i ri,dhe aktualisht janë të hospitalizuar 61 pacientë .18 pacientë janë me një pasqyrë klinike të rëndë dhe me mbështetje të oksigjenit, dhe 5 pacientë janë në ventilim mekanik.

Në spitalin “8 Shtatori” u pranuan 8 pacientë të rinj , dhe gjithësej janë të hospitalizuar 32 pacientë .7 pacientë janë në pajisje për frymëmarrje-respirator, dhe 4 pacientë janë me një pasqyrë klinike më të rëndë.

Në spitalin e Manastirit janë të hospitaliyuar 7 pacientë , dhe gjendja e 8 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak ., ndërsa në spitalin e Shtipit janë të hospiatiyuar 2 pacientë , dhe gjendja e 9 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak .

Në repartet infektive në spitalet në Kumanovë, Veles dhe Prilep janë të hospitalizuar 50 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për Covid -19.

Последна прес-конференција

Последна седница

w

Како се шири вирусот?

Како да се заштитам?

Преземете ја „Koronavirus MK“ апликацијата и добивајте ги сите последни информации и известувања директно на вашиот мобилен телефон или таблет. 

Get it on Google Play

blank

Останати вести

Të gjitha aktivitetet pas vendimit të Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor për periudhën nga 13.06.2020 deri në 25.06.2020 të qershorit të këtij viti për persona nën mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim shtëpiak dhe persona në karantinë shtetëror

Të gjitha aktivitetet pas vendimit të Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor për periudhën nga 13.06.2020 deri në 25.06.2020 të qershorit të këtij viti për persona nën mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim shtëpiak dhe persona në karantinë shtetëror

Shtabi kryesor koordinues i krizës, ka dorëzuar kërkesë deri te Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor lidhur me pezullimin e vlefshmërisë së vendimeve të lëshuara për izolim shtëpiak për personat që janë kthyer në Republikën e Maqedonisë së Veriut me test PCR...

Kontrollo ne www.kupuvamdomasno.gov.mk

Kontrollo ne www.kupuvamdomasno.gov.mk

Secili qytetar prej sot mund të kontrollojë nëse është shfrytëzues i kartelës pagesore vendore. Listat e shfrytëzuesve në përputhje me kriteret e përkufizuara me dekretin e Qeverisë janë përpiluar edhe lista përfundimtare është publikuar në ueb-faqen...

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Ky vendim është miratuar në bazë të analizës së detajuar për periudhën e deritanishme tremujore, që kur u...