fbpx

Transporti i udhëtarëve me distancë të domosdoshme prej dy metrave dhe 50 për qind e udhëtarëve nga numri i përgjithshëm i ulëseve

Објавено на: 18.04.2020 | 15:04
Категории: Kumtesat

Ministria e Transportit dhe Lidhjeve ndërmerr vazhdimisht masa dhe aktivitete për zhvillimin e transportit të mallrave dhe udhëtarëve në qarkullimin e brendshëm, si dhe transportin e mallrave në qarkullimin ndërkombëtar në gjendjen e jashtëzakonshme.

Për të mbrojtur shëndetin publik të qytetarëve dhe si rezultat i marrjes së masave për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, me propozim të Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e fundit të saj miratoi një Dekret me fuqi ligjore për zbatimin e Ligjit për transport në trafikun rrugor gjatë gjendjes së jashtëzakonshme.

Me këtë Dekret, me forcë juridike, rregullohet në mënyrë precize mënyra e transportit të udhëtarëve në trafikun e brendshëm në kushte emergjente dhe qëndron: Kur kryeni transport publik të udhëtarëve, gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, transportuesi në automjet është i detyruar të organizojë transportin me mbajtje të detyrueshme të distancës prej të paktën dy metra ndërmjet udhëtarëve dhe mund të ketë maksimum 50 për qind të udhëtarëve nga numri i përgjithshëm i vendeve, duke mos llogaritur ulësen e shoferit.

Më parë duam të sqarojm, kjo masë ishte në formën e një rekomandimi për të gjithë që kryejnë transportin e udhëtarëve.

Во наредниот период, се до траење на вонредната состојба, Уредбата за организација на начинот на превозот има сила на Закон и сите кои вршат превоз на патници мора да го организираат превозот на начин кој е пропишан во споменатата Уредба.

Në periudhën në vijim, derisa të zgjat gjendja e jashtëzakonshme, nënvizohet, Dekreti për organizimin e mënyrës së transportit ka forcën e ligjit dhe të gjithë ata që kryejnë transport të udhëtarëve duhet ta organizojnë transportin në mënyrën e përcaktuar në Dekretin në fjalë.

Theksojmë që miratimi i këtij Dekreti synon të mbrojë shëndetin e qytetarëve dhe të parandalojë përhapjen e koronavirusit. Ministria e Transportit dhe Lidhjeve dhe institucionet e tjera kompetente janë në komunikim dhe koordinim të vazhdueshëm me shoqatat e transportit dhe masat dhe rekomandimet janë marrë në kohën e duhur për të siguruar funksionimin e qetë të transportit të mallrave dhe transportit të udhëtarëve.

Последна прес-конференција

Последна седница

w

Како се шири вирусот?

Како да се заштитам?

Преземете ја „Koronavirus MK“ апликацијата и добивајте ги сите последни информации и известувања директно на вашиот мобилен телефон или таблет. 

Get it on Google Play

Останати вести

Bekteshi: 20 milion euro ndihmë financiare për kompanitë në sektorin e prodhimit, tregtisë dhe IT sektorit për investime të reja dhe pushtimin e tregjeve të reja

Bekteshi: 20 milion euro ndihmë financiare për kompanitë në sektorin e prodhimit, tregtisë dhe IT sektorit për investime të reja dhe pushtimin e tregjeve të reja

https://youtu.be/M0wIoNyM7yU Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi gjatë konferencës së sotme për shtyp në Qeveri informoi për Dekretin me fuqi ligji për mbështetje financiare për të përforcuar konkurrencën e subjekteve afariste në periudhën post Covid -19 e cila u...