Denonconi dhunë në familje, institucionet veprojnë, shërbimet për mbrojtje dhe mbështetje janë funksionale

Објавено на: 18.04.2020 | 11:04
Категории: Kumtesat

Në gjendje stresi dhe izolimi shtëpiak, dhuna mund të eskalojë.

MPPS ka rritur qasshmërinë e shërbimeve për viktimat e dhunës në të gjithë vendin. Viktimat potenciale mund të drejtohen pranë qendrave për ndihmë të punës sociale dhe shërbimeve të vendosura

http://mtsp.gov.mk/ns_article-prijavi-semejno-nasisltvo.nspx

dhe në SOS numrat e telefonit pa pagesë

070/075/077 141 700

Askush nuk duhet të ndjehet se është i vetëm.

MPPS dhe institucionet tjera, në mënyrë koordinuese veprojnë dhe ndërmarrin masa konkrete për mbrotjen e viktimave në përputhje me kompetencat ligjore për veprim urgjent dhe të detyrueshëm edhe gjatë orës policore. Ekspertët nga qendrat e punës sociale kanë leje për lëvizje të pandërprerë gjatë orës policore, në mënyrë që viktimat të marrin mbrojtjen dhe mbështetjen e nevojshme.

Të ata gjithë që duan të denononcojnë dhunë, duhet ta bëjnë atë dhe nuk u nevojitet leje e posaçme. Ata pa pengesë mund të shkojnë deri te stacioni më i afërt policor.

I inkurajojmë të gjitha gratë të cilat përballen me çfarëdo lloj forme të dhunës familjare ose dhunë nga partneri i tyre, të denoncojnë në 192, SOS linjat, në qendrat për punë sociale, ose në stacionin më të afërt policor. Institucionet u japin prioritet më të lartë denoncimeve të dhunës familjare dhe i ndërmarrin të gjitha masat për mbrojtje të viktimave.

Последна прес-конференција

Последна седница

Nga mbledhja e 69-të e Qeverisë: Me dekret mundësohet që edhe spitalet private të shtrojnë dhe t’u ofrojnë përkujdesje dhe terapi të sëmurëve nga KOVID – 19; Hapen të gjithë kalimet kufitare me zbatim të masave aktive

Nga mbledhja e 69-të e Qeverisë: Me dekret mundësohet që edhe spitalet private të shtrojnë dhe t’u ofrojnë përkujdesje dhe terapi të sëmurëve nga KOVID – 19; Hapen të gjithë kalimet kufitare me zbatim të masave aktive

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e sotme të 69-të e plotësoi Dekretin me fuqi ligjore për zbatimin e Ligjit për mbrojtje shëndetësore gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, në përputhje me të cilin tani edhe institucionet shëndetësore private, në...

w

Како се шири вирусот?

Како да се заштитам?

Преземете ја „Koronavirus MK“ апликацијата и добивајте ги сите последни информации и известувања директно на вашиот мобилен телефон или таблет. 

Get it on Google Play

blank

Останати вести

Bekteshi: 20 milion euro ndihmë financiare për kompanitë në sektorin e prodhimit, tregtisë dhe IT sektorit për investime të reja dhe pushtimin e tregjeve të reja

Bekteshi: 20 milion euro ndihmë financiare për kompanitë në sektorin e prodhimit, tregtisë dhe IT sektorit për investime të reja dhe pushtimin e tregjeve të reja

https://youtu.be/M0wIoNyM7yU Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi gjatë konferencës së sotme për shtyp në Qeveri informoi për Dekretin me fuqi ligji për mbështetje financiare për të përforcuar konkurrencën e subjekteve afariste në periudhën post Covid -19 e cila u...

Mbledhja e 64-të e Qeverisë: Janë miratuar plotësimet e Dekretit për zgjedhje dhe ngarkohet MPB-ja për azhurnimin e listës zgjedhore; Do të subvencionohen kontributet për të punësuarit në media

Mbledhja e 64-të e Qeverisë: Janë miratuar plotësimet e Dekretit për zgjedhje dhe ngarkohet MPB-ja për azhurnimin e listës zgjedhore; Do të subvencionohen kontributet për të punësuarit në media

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e 64-të solli Dekret me fuqi ligjore për plotësimin e Dekretit me fuqi ligjore për çështjet që kanë të bëjnë me procesin zgjedhor, me të cilin angazhohet Ministria e Punëve të Brendshme që në afat prej një dite...