fbpx

Spitali “8 Shtatori” vendoset në funksion për ballafaqim me përhapjen e Kovid-19

Објавено на: 07.04.2020 | 13:04
Категории: Njoftime | Njoftime

Kapacitetet e Spitalit të përgjithshëm të qytetit “8 Shtatori” janë vënë në funksion për nevojat në ballafaqimin me  përhapjen e infeksionit të koronavirusit Kovid-19.

Spitali,  i cili deri tani ishte destinuar për pacientë, që ishin të dyshimtë ose pozitiv të koronavirusit,  ndërsa u nevojitej  shërbim tjetër shëndetësor si intervenim – sallë kirurgjike ose angeografike dhe endoskopike,  në bazë të rekomandimeve të Shtabit kryesor  koordinues të krizave për ballafaqim me KOVID-19, në varësi të nevojave  do të bëhet risistemimi i brendshëm i kapaciteteve materiale dhe personelit.

Në varësi të nevojave në spital do të bëhet riorganizimi i hapësirës dhe  kuadrit, ndërsa përmes Qendrës  Triazh pranohen pacientët.

Një e treta e kapaciteteve të spitalit, përkujtojnë në kumtesë, për momentin është destinuar për repart të karantinës me salla  adekuate të operacionit dhe pajisje të domosdoshme për intervenime kirurgjike të pacientëve të dyshuar me Kovid-19.

Në bazë të protokolleve të vendosura gjatë pranimit në spitalin “8 Shtatori”  personat të cilët janë në gjendje të rrezikut për jetë,  ata do të trajtohen  si pozitiv me Kovid-19, pas së cilës menjëherë u bëhet  intervenimi i nevojshëm dhe  në mënyrë adekuate do të akomodohen.

Pacientët,  të cilët nuk janë në gjendje të rrezikut për jetë, ndërsa njëherit trajtohen  si të dyshuar me Kovid-19, do të izolohen në spital deri në marrjen e rezultateve të testit të koronavirusit.

Nga “8 Shtatori” citojnë se me zgjuarsi e ndjekin  gjendjen aktuale me përhapjen e Kovid-19 dhe spitali është i gatshëm  të organizohet dhe në mënyrë adekuate të funksionojë sipas nevojave të pacientëve dhe situatës së  shtruar.

Последна прес-конференција

Последна седница

w

Како се шири вирусот?

Како да се заштитам?

Преземете ја „Koronavirus MK“ апликацијата и добивајте ги сите последни информации и известувања директно на вашиот мобилен телефон или таблет. 

Get it on Google Play

blank

Останати вести

Të gjitha aktivitetet pas vendimit të Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor për periudhën nga 13.06.2020 deri në 25.06.2020 të qershorit të këtij viti për persona nën mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim shtëpiak dhe persona në karantinë shtetëror

Të gjitha aktivitetet pas vendimit të Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor për periudhën nga 13.06.2020 deri në 25.06.2020 të qershorit të këtij viti për persona nën mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim shtëpiak dhe persona në karantinë shtetëror

Shtabi kryesor koordinues i krizës, ka dorëzuar kërkesë deri te Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor lidhur me pezullimin e vlefshmërisë së vendimeve të lëshuara për izolim shtëpiak për personat që janë kthyer në Republikën e Maqedonisë së Veriut me test PCR...

Kontrollo ne www.kupuvamdomasno.gov.mk

Kontrollo ne www.kupuvamdomasno.gov.mk

Secili qytetar prej sot mund të kontrollojë nëse është shfrytëzues i kartelës pagesore vendore. Listat e shfrytëzuesve në përputhje me kriteret e përkufizuara me dekretin e Qeverisë janë përpiluar edhe lista përfundimtare është publikuar në ueb-faqen...

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Ky vendim është miratuar në bazë të analizës së detajuar për periudhën e deritanishme tremujore, që kur u...