fbpx

Karantinat shtetërore janë të sigurta dhe me kontrolle të rrepta, qytetarët tanë që qëndrojnë atje nuk paraqesin kërcënim për askënd

Објавено на: 28.03.2020 | 12:03
Категории: Njoftime

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut u bën thirrje qytetarëve në vend të jenë të sigurt se të gjitha masat e marra për të pranimin e shtetasve tanë që gjenden jashtë vendit, janë bërë sipas standardeve më të larta shëndetësore. Bëhet fjalë për sigurimin e 2104 shtretërve në të gjithë vendin tonë, në 19 objektet akomoduese, nga të cilat 1082 shtretër janë të zënë.

Qytetarët të cilët janë të vendosur në karantina shtetërore nuk janë kërcënim për askënd, ndërsa objektet sigurohen nga policia dhe ushtria. Asnjë qytetar i vendosur në karantinë shtetërore nuk duhet të largohet nga dhoma e tyre  dhe as nga objekti për 14 ditë, ndërsa çdo kat i objektit akomodues kontrollohet dhe mbikqyret rreptësishtë nga ushtria dhe policia. Nuk ka nevojë për tu brengosur, e as për panik.

Për secilin nga të prekurit është kryer tretman epidemiologjik dhe është vendosur regjim i përshtatshëm i karantinës në objekt  ku është plotësisht i sigurt e kontrollohet dhe në mbikëqyrje të rreptë. Nuk ka vend për shqetësim dhe panik, janë siguruar standarde dhe protokolle më të larta shëndetësore.

Të gjitha masat e marra për përcaktimin e vendndodhjen dhe objekteve për karantinë, janë bërë në përputhje me rekomandimet e Organizatës Botërore të Shëndetit dhe në bazë të analizave dhe vlerësimeve serioze.

Në këtë drejtim, plotësisht e mbështesim Komunën e Manastirit e cila bëri thirrje për gjendje solidariteti, njerëzore, kolektive, gjë që qytetarët e Manastirit kanë treguar gjithmonë. Misioni ynë i përbashkët është që qytetarët e akomoduar në karantinat shtetërore, të kalojnë 14 ditë në izolim, sepse ata nuk janë aty me vetdëshirë, por për shkak të zbatimit të masabe të cilat ndërmerren në vendin tonëdhe në të gjithë botën për menaxhim me pandeminë.

Kjo është kohë e solidaritetit.Secilit qytetar do ti mundësohet pajise e duhur për ndihmë nga punonjësit profesional shëndetësor.

Kjo është sjellje e përgjegjshme. Kjo është një rezistencë e fuqishme ndaj kërcënimit.

Последна прес-конференција

Последна седница

w

Како се шири вирусот?

Како да се заштитам?

Преземете ја „Koronavirus MK“ апликацијата и добивајте ги сите последни информации и известувања директно на вашиот мобилен телефон или таблет. 

Get it on Google Play

blank

Останати вести

Të gjitha aktivitetet pas vendimit të Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor për periudhën nga 13.06.2020 deri në 25.06.2020 të qershorit të këtij viti për persona nën mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim shtëpiak dhe persona në karantinë shtetëror

Të gjitha aktivitetet pas vendimit të Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor për periudhën nga 13.06.2020 deri në 25.06.2020 të qershorit të këtij viti për persona nën mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim shtëpiak dhe persona në karantinë shtetëror

Shtabi kryesor koordinues i krizës, ka dorëzuar kërkesë deri te Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor lidhur me pezullimin e vlefshmërisë së vendimeve të lëshuara për izolim shtëpiak për personat që janë kthyer në Republikën e Maqedonisë së Veriut me test PCR...

Kontrollo ne www.kupuvamdomasno.gov.mk

Kontrollo ne www.kupuvamdomasno.gov.mk

Secili qytetar prej sot mund të kontrollojë nëse është shfrytëzues i kartelës pagesore vendore. Listat e shfrytëzuesve në përputhje me kriteret e përkufizuara me dekretin e Qeverisë janë përpiluar edhe lista përfundimtare është publikuar në ueb-faqen...

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Prej sot tërësisht ndalon të vlejë Vendimi për ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Ky vendim është miratuar në bazë të analizës së detajuar për periudhën e deritanishme tremujore, që kur u...