fbpx

Paraqitje për kthim nga udhëtimi

Ç’duhet të bëni nëse jeni kthyer nga udhëtimi në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe si duhet të sillen në mënyrën e duhur.
s

Të gjithë udhëtarët që vijnë nga vendet me rezik të lartë dhe të mesëm në mënyrë të obliguar duhet të qëndrojnë në vetizolim për 14 ditë në shtëpitë e tyre dhe t’u paraqiten organeve kompetente nëse ndjejnë simptoma.

Pasojnë sanksione për të gjithë ata që do ta shkelin masën e obliguar të vetizolimit!

Vetizolim i duhur

Për të gjithë udhëtarët (të rritur dhe fëmijë) të cilët vijnë nga vendet e rrezikshme me COVID-19, sipas rekomandimeve të Komisionit për Sëmundje Ngjitëse pranë MSH-së dhe Qeverisë, rekomandohet izolim shtëpiak për 14 ditë nga dita e hyrjes në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Për kontaktet me rastet e konfirmuara me COVID-19, ISHSHS lëshon vendim për mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim shtëpiak

Izolimi shtëpiak nënkupton qëndrim 24 orësh në kushte shtëpiake gjatë 14 ditëve.

0800 002 03

Call qendër nacionale për informim

KONTROLLONI SE A I KENI SIMPTOMET

Cilat janë simptomet e koronavirusit?

Simptomet e para të cilat paraqiten te personat e infektuar me virusin korona janë:

blank

Temperaturë e lartë dhe ethe

blank

Kollë e rëndë

blank

Vështirësi në frymëmarrje