fbpx

Kërko ndihmë mjeksore

Plotësoni formularin e mëposhtëm për kontakt, me qëllim që të thirrni ndihmë mjeksore në shtëpinë tuaj, në rast se ndjeni simptomet e COVID-19 ose në rast se keni udhëtuar në 14 ditët e kaluara dhe mendoni se keni pasur kontakt me ndonjë person që ka qenë i infektuar me koronavirus.

Ndjeni simptome?

Lajmërohuni menjëherë te mjeku juaj amë ose në qendrën më të afërt për shëndet publik.

0800 002 03

Call qendër nacionale për informim

IPSH Shkup

QSHP Veles

NR Gostivar

SHSH Shkup

QSHP Koçan

NR Gjevgjeli

QSHP Shkup

QSHP Kumanovë

QSHP Manastir

QSHP Ohër

QSHP Tetovë

QSHP Prilep

QSHP Shtip

QSHP Strumicë

KONTROLLONI SE A I KENI SIMPTOMET

Cilat janë simptomet e koronavirusit?

Simptomet e para të cilat paraqiten te personat e infektuar me virusin korona janë:
blank

Temperaturë e lartë dhe ethe

blank

Kollë e rëndë

blank

Vështirësi në frymëmarrje

Si të veproni më tutje?

N

Lani duart, më gjatë se 20 sekonda me ujë dhe sapun

N

Shmangni kontaktin me persona të izoluar ose të infektuar

N

Përdorni mjete për dezinfektim ose peceta me alkool

N

Gjatë kollitjes apo teshtimës mbuloni hundën dhe gojën me pecetë për një përdorim

N

Ndiqni rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë dhe rregullisht informohuni

M

Mos e prekni fytyrën, hundën ose gojën

M

Mos dilni nga shtëpia pa nevojë ose për shëtitje

M

Mos u grumbulloni në grupe më të mëdha

M

Mos dilni askund në rast se jeni në vetëizolim

M

Mos bleni më shumë produkte në market se sa u nevojitet

M

Mos udhëtoni jashtë shtetit