fbpx

Mënyra e rregullt e larjes së duarve

Në skemën e mëposhtme mësoni se si lahen duart në mënyrë të rregult, me qëllim që të parandalohet përhapja e COVID-19. Përveç vetëizolimit, larja e shpeshtë e duarve është mënyra më e mirë për parandalim nga infektimi me koronavirus.
blank

Duart tuaja janë të papastra pas kontaktit me persona të tjerë

blank

Lagni duart me ujë

blank

Vendosni sapun dhe mbuloni të gjitha sipërfaqet e duarve

blank

Fërkoni mirë pëllëmbat e duarve

blank

Lani sipërfaqen mes gishtave

blank

Lani anën e prapme të pëllëmbës

blank

Shpërlani sapunin

blank

Pastroni duart me pecetë të thatë ose letër për pastrimin e duarve

Me larjen e rregullt të duarve, në mënyrë drastike e ulim mundësinë për infektim dhe për transmetim të COVID-19!

 

Lani duart shpesh, veçanërisht pas kontaktit me persona të tjerë ose në rast se teshtini apo kolleni.

Duart lahen vetëm me
sapun dhe ujë, për së paku 20 sekonda.

Në rast se nuk keni qasje në sapun dhe ujë, mund të përdorni mjete alkoolike për dezinfektimin e duarve.

KONTROLLONI SE A I KENI SIMPTOMET

Cilat janë simptomet e koronavirusit?

Simptomet e para të cilat paraqiten te personat e infektuar me virusin korona janë:
blank

Temperaturë e lartë dhe ethe

blank

Kollë e rëndë

blank

Vështirësi në frymëmarrje

Ndjeni simptome?

Lajmërohuni menjëherë te mjeku juaj amë ose në qendrën më të afërt për shëndet publik.

0800 002 03

Call qendër nacionale për informim

IPSH Shkup

QSHP Veles

NR Gostivar

SHSH Shkup

QSHP Koçan

NR Gjevgjeli

QSHP Shkup

QSHP Kumanovë

QSHP Manastir

QSHP Ohër

QSHP Tetovë

QSHP Prilep

QSHP Shtip

QSHP Strumicë