Мерки на Министерството за надворешни работи

На оваа страница можете да ги прочитате клучните мерки преземени од страна на Министерството за надворешни работи за борба против КОВИД-19.

Што доколку вашиот престој во странство станува нерегулиран

Доколку сте затекнати во странство заради COVID-19, а вашиот престој станува нерегулиран или веќе е спротивен на законските прописи на државата каде сте се нашле, обратете се до Министерството за надворешни работи.

Одредени земји воведуваат посебни регулативи заради кризата.

Контакти и повеќе информации 

Вратени граѓани во нашата земја

blank
s

Сите патници кои доаѓаат од земјите со висок и среден ризик задолжително мора да се задржат во самоизолација од 14 дена во нивниот дом и да пријават на надлежните доколку почувствуваат симптоми.

Следуваат санкции за сите лица кои ќе ја прекршат мерката за задолжителна самоизолација!

Совети за патување во странство

Советите за патувања се извор на информации за граѓаните кои патуваат во други земји. Овие совети ќе ви помогнат да донесете информирани одлуки во врска со вашата безбедност додека престојувате во странство.

Повеќе информации на следниов линк: Совети за патување во странство.

Дипломатско Конзуларни Претставништва на Република Северна Македонија

Мерки на министерствата

Што преземаат министерствата во борбата со заболувањето КОВИД-19, предизвикано од новиот Коронавирус?

Кликнете на амблемите за да дознаете повеќе.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank